18 juni 2007

Ønskeliste

R. 'Kupferberg'.

17 april 2007

Webs Bee

Nu kommer den! Nu er det snart forår.
Posted by Picasa

14 april 2007

Frøplanter, podninger og stiklinger

Jeg har besluttet mig til følgende retningslinier for nummerering og registrering af frøplanter, podninger og stiklinger.

Frøplante(r) af art registreres under
nummer + F + ang. af. frø#/år
(234F ARS205/07)

Frøplante(r) af hybrid registreres under
nummer + F + løbenummer + frø#/år
(235F3 ARS205/07)

Podning registreres under
nummer + P + donor + år
(236P GM/07)

Intern stikling registreres under
samme nummer som moderplante+ 'S'/år
(089S 07)

Ekstern stikling registreres under
nummer+S+donor+år
(237S GM/07)

24 februar 2007

Den nåede det lige!Min R. dauricum blomstrede den 20. februar, dagen før snestormen i Danmark.. I skrivende stund er den begravet i en halv meter sne. Måske er der et par knopper tilbage til næste uge!

22 februar 2007

Forår i vindueskarmen

Selvom det sner udenfor, er foråret på vej. Ihvertfald i vindueskarmen og under neonlyset. Min eneste overlevende R. sinogrande er ved at springe ud med nyvækst, og jeg har en blomst i min kasse med podeunderlag.. Ja, jeg burde have nippet knopperne af.

22 januar 2007

Lys til frøplanterne

Jeg blev for et par dage siden spurgt om ideer til belysning af frøplanter.

Jeg bruger Osram Biolux rør 18w. Det er rør udviklet specielt til akvarier og planter, de fungerer fint hos mig. Jeg har set flere som advokerer for at det ikke er vigtigt med farvetemperaturen - bare dagslængden er 16 timer - jeg har ofret de ekstra penge (100,- kr stk.) og har kun kørt med biolux.

Jeg har købt de vådrumsarmaturer som ofte er på tilbud, der kan sidde et eller to rør i sådan et. Jeg har lidt forskellig afstand i mine bænke, mellem 40 og 15 cm - men generelt vil jeg sige at hvis planterne kommer til at se ranglede ud, - så skal de tættere på lyset - højere intensitet.

Jeg styrer dagslængden med et almindeligt tænd-sluk ur - planterne får lys 16 timer i døgnet - jeg har hørt om nogen der giver helt op til 24 timers lys, men har ikke prøvet det selv.

Et tip: Jeg har sat alucraft på siderne af mine bænke, så mest mulig lys bliver inde i bænken, det giver måske 10% mere lys til de yderste planter.. Værd at tage med.
Her er det armaturer med kun et rør i, giver faktisk ikke rigtig lys nok til den store bænk.
Fungerer til gengæld godt når planterne er lidt større - og podninger f.eks.Her er det armaturer med to rør. Her får de helt små frøplanter et boost med den korte afstand.

Jeg eksperimenterer stadig!

Så blev det endelig vinter


Så kom der endelig lidt sne og kulde. Selv om vi er nervøse for knopperne er det jo udemærket med lidt frost til at forhindre for meget svamp og insekter til foråret.

22. januar 2007.

Denne R. dauricum er på nippet til at springe ud, med knopper i ballonstadiet. Nu må den gerne vente en uges tid!

10 juni 2006

Pilgrimsrejse

Tog på pilgrimsrejse til Rhododendronhaven i Tørring.Da det bliver ikke Sikkim eller Yunnan for mit vedkommende lige foreløbig kan Rhododendronhaven godt være med som erstatning. Smuk park, imponerende skov og velassorteret planteskole - fik alle planter på min ønskeliste - og lidt til! Dog var der ikke noget med at rode i jorden efter frøplanter.